Samarbeta med oss

Spara favorit 26 jul juli 2019

Vi prioriterar vår relation med omvärlden. Det är ett strategiskt val för vår verksamhet. Vi är nämligen övertygade om att verklighetsförankrad utbildning och forskning som sker i samklang med omvärlden ger märkbara resultat. Vi söker ständigt efter sätt att samverka med olika aktörer i samhället.

Är du nyfiken på hur ditt företag eller din organisation kan dra nytta av våra studenter och forskare? Är du osäker på vilken utbildning eller forskningsmiljö som skulle kunna vara intressant att komma i kontakt med?

Nå studenterna på ett snabbt och enkelt sätt.

Annonsera kostnadsfritt i vår Karriärsök

Skaffa dig tillgång till framtidens kompetens!

Läs mer om hur du kan teckna ett Kompetenskontrakt

Exempel på samverkan

Uppdragsutbildning

Kompetensutveckla din personal

Behovet av kompetensutveckling ökar och fler företag och organisationer ser över vilka möjligheter som finns på marknaden. Det finns även önskemål om att kunna anpassa områdena för kompetensutveckling så att de passar just den enskilda verksamheten och dess behov.

Örnsköldsvik hamn

Samverkansavtal med Örnsköldsviks kommun

Tisdag 26 mars 2019 tecknades ett nytt samverkansavtal mellan Mittuniversitetet och Örnsköldsviks kommun som sträcker sig över tio forskningsområden.

Timrå

Samverkan med Timrå kommun

Timrå kommun och Mittuniversitetet har tecknat ett avtal om forskningssamarbete för ökad konkurrenskraft, förnyelse och hållbar utveckling. Med våra respektive kunskaper, kompetenser och mål kan vi tillsammans stärka regionen och göra oss mer attraktiva för forskare, studenter och näringsliv.

Sundsvalls kommun

Samverkan med Sundsvalls kommun

Sundsvalls kommun och Mittuniversitetet har ett samverkansavtal för gemensam utveckling och tillväxt. Med våra respektive kunskaper, kompetenser och mål kan vi tillsammans stärka regionen och göra oss mer attraktiva för forskare, studenter och näringsliv.

Logotyper branschsamverkan it

Branschsamverkan Hållbar Resurseffektivitet

Branschsamverkan Hållbar Resurseffektivitet är ett nätverk vars syfte är att stärka kompetensförsörjningen i regionen och till dess företag och organisationer för att skapa en ökad konkurrenskraft. Vi siktar på långsiktig framgång genom rätt personer med rätt kunskap.

Härnösand

Samverkan med Härnösands kommun

Mittuniversitetet och Härnösands kommun undertecknade 2016 ett samarbetsavtal för gemensam utveckling av kommunens verksamheter och universitetets utbildning och forskning. Avtalet omfattar totalt 14 miljoner kronor under perioden fram till år 2020.

Medarbetare IT

Branchsamverkan IT

Branschsamverkan IT är ett nätverk vars syfte är att stärka kompetensförsörjningen i regionen och till dess företag och organisationer för att skapa en ökad konkurrenskraft. Vi siktar på långsiktig framgång genom rätt personer med rätt kunskap.

3D-labb

3-D teknik öppnar för säkrare vård

Det låter nästan som science fiction men är numera verklighet - individuellt anpassade implantat i titan framställda i en 3D-printer. Kortare operationer och högre patientsäkerhet är några av fördelarna. ”Det ligger helt rätt i tiden” konstaterar professor emeritus Jan-Michaél Hirsch, specialist i käkkirurgi vid Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Skrapt läge med Iggesund

Iggesund Paperboard Europe testade studenternas kreativitet

Den 23 november 2016 samlade Miun Innovation ett gäng studenter från olika utbildningar för att lösa ett skarpt uppdrag åt Iggesund Paperboard Europe. Efter en hel dags kreativt arbete kunde de leverera flera innovativa idéer till företaget.

Utmanar studenter

Företag utmanar studenter vid Information och PR programmet med skarpa uppdrag.

Studenter i vinterskrud

Nytt underställ skapar arbetstillfällen

I april nästa år lanserar Woolpower ett flamskyddat underställ, en framgång för både företaget och regionen mycket tack vare samverkan med forskningsmiljön Sports Tech vid Mittuniversitetet.

Slipad strategi gav nya möjligheter

I samverkan med forskningsmiljön Nationellt vintersportcentrum gick ProSharp från känsla till att faktiskt veta. I en vetenskaplig studie mätte man hur slipningen av  skridskon påverkade åkarens teknik och prestation. Med hårda fakta i bakfickan kan nu ProSharp vinna nya marknader.

Anders Wennberg och Mats Tinnsten

Samverkan med Östersunds kommun

Östersunds kommun och Mittuniversitetet har ett avtal om samverkan kring forskning och utveckling. Avtalet ska stärka och utveckla verksamheten vid campus Östersund och att bidra till en långsiktig hållbar tillväxt i Östersunds kommun.